Annas pyttipanna

Annas pyttipanna

Tänkte skriva av mig allt...

...om allt från himmel till helvete, böcker, filmer, äventyr, vardag, skönhet, fulhet (!), sytligt (=äckligt) och gott... Min lilla blandning - min pyttipanna!

Känner du en oemotståndlig lust att kommentera med nå´t klokt, roligt, glatt, eller dumt, spydigt, ledsamt så feel free...

Dagens Pucko!

Juni 2009Posted by Anna Jarl 2009-06-11 21:14:19

Tänkte börja med en ny grej: Dagens Pucko!!

Man skulle kunna kora falska arbetskamrater eller pessimistiska chefer till dagens pucko.... Men det gör vi inte...

Istället tar vi nåt betydligt allvarligare och tyngre:

I utredningen ”Trygg med vad du äter – nya myndigheter för säkra livsmedel och hållbar produktion” SOU 2009:8 föreslås en sammanslagning av Livsmedelsverket, Statens Veterinärmedicinska Anstalt och ett par enheter på Jordbruksverket, som ansvarar för djurhälsa och djurskydd. Utredaren har haft höga ambitioner när det gäller livsmedelsfrågor, vilket naturligtvis är mycket bra. Men alla frågor som rör djurhälsa, djurskydd och smittskydd ska också rymmas inom en livsmedelssäkerhetsmyndighet. Ett av argumenten som anges är att strukturen ska likna den som idag råder på EU-nivå.

I utredningens förslag är djurskyddsfrågorna marginaliserade. Även om djurhälsa och djurskydd finns med i förslaget, nämns dessa endast då de leder till risker för livsmedelssäkerheten. Vi fruktar därför att sällskapsdjurens och hästarnas sjukdomar samt djurskydd kommer att få en undanskymd plats på den nya myndigheten. Detta riskerar att försämra det svenska djurskyddet.

(Allt citerat från Aftonbladet.se)

Jag säger bara: PUCKO!!

  • Comments(0)//annapanna.annajarl.se/#post428