Annas pyttipanna

Annas pyttipanna

Tänkte skriva av mig allt...

...om allt från himmel till helvete, böcker, filmer, äventyr, vardag, skönhet, fulhet (!), sytligt (=äckligt) och gott... Min lilla blandning - min pyttipanna!

Känner du en oemotståndlig lust att kommentera med nå´t klokt, roligt, glatt, eller dumt, spydigt, ledsamt så feel free...

Wok och surdeg

Augusti 2009Posted by Anna Jarl 2009-08-24 20:21:41

Avslutade med ett bra telefonmöte med mina regionkollegor. Kul när man kan vara lite kreativ sådär en måndag...

Vi var sugna på fisk men insåg att fiskbilen inte var så laddad en måndag... Åkte till Citygross och var helt öppen för förslag... Det är oftast inte bra att vara det när man åker och handlar. Plussa på lite hungerskänslor och det brukar sluta i en godisorgie... Men jag lyckades hålla mig (delvis faktiskt för att jag fått mindre finnar sedan jag nästan lade av med godis och chips....).

Väl hemma var både jag och Per VRÖLA-hungriga. Då var det ju perfekt mat jag valt. Wok!! De säger att vår fina gasspis är idealisk att woka på så jag hade köpt tunna biffstrimlor och en massa grönsaker. Äntligen kom vår gjutjärnswok till användning. Tjoff i med rapsolja, buljong, chilli och vitlök. Jag vet ju egentligen inte hur man gör men jag stekte köttet först, tog ur det och stekte grönsakerna sedan. Blanda blanda! Äta!

Idag har jag även fått min surdeg klar. Jag satte den för typ fyra dagar sedan och nu är det meningen att den ska vara klar. Hur i hundan vet man det? Enligt min fina bakbok från Saltå kvarn ska den lukta och smaka syrligt och gott..... Hmmm.... Tveksam....

  • Comments(0)//annapanna.annajarl.se/#post456