Annas pyttipanna

Annas pyttipanna

Tänkte skriva av mig allt...

...om allt från himmel till helvete, böcker, filmer, äventyr, vardag, skönhet, fulhet (!), sytligt (=äckligt) och gott... Min lilla blandning - min pyttipanna!

Känner du en oemotståndlig lust att kommentera med nå´t klokt, roligt, glatt, eller dumt, spydigt, ledsamt så feel free...

Galet Ge-kås.....

Oktober 2011Posted by Anna Jarl 2011-10-16 19:38:41

My God! En vecka sedan jag skrev sist!

Denna veckan har som vanlígt gått i ett huj! Dagarna lixom flyter ihop och det känns ungefär som när man har semester - man vet inte vad man gjort. (Fast lite tvärtom om ni fattar....)

Igår åkte jag i alla fall hemåt. Stannade till i godan ro i Ullared och hade inte riktigt bestämt mig om jag tänkte gå in på Gekås eller inte. Hittade en parkering hyfsat lätt och traskade in på Handelshuset eller vad det heter. Scorett Outlet - jag behöver (faktiskt) ett par svarta typ kängor, halvhöga boots eller liknande. De som jag använde förra vintern är utslitna. Men varför finns det mycket finare kängor i brunt? Jag såg ju ett par Cheap Monday på Scorett häromdagen och ångrar att jag inte köpte dem.

Inne på Lantmännen (!) insåg jag snart att det är fullt jul-pådrag redan. Köpte några varianter av julsnöre (ja... paketsnöre som det står God Jul på....) och undrade hur många olika typer av plåtburkar, korgar, träfat osv med "Pepparkakor" och "Julgodis" och "Julnötter" tryckt på jag skulle plågas av fram till jul. Många är jättefina, men.... många är det inte....

MQ Outlet hade inte mycket som lockade mig så den avverkade jag snabbt.

De har även en butik med porslin osv som är rätt rolig. Där kom jag på att jag behöver nya vardagsbestick till jul. Så mamma, lilla H och vem som nu kommer ihåg detta: Släta, enkla vardagsbestick står på önskelistan.

På övervåningen skippade jag erotikshoppen och Rabalder och tog en riktig raid i Hairstore. Kom ut 1200:- fattigare med med två tunga påsar. Och eftersom jag var en sån bra kund fick jag en plattång. :)

Det var rätt skönt att inte ha massa tider att passa och ingen som stressade en så jag lämpade kassarna i bilen och travade vidare mot Gekås. Ungefär där begick jag misstaget.... Att överhuvud taget gå in alltså.....

Jag har varit på Gekås MASSOR med gånger. Man kan nog utan att överdriva säga att jag KAN affären lixom. Men aldrig har jag varit med om den folkmängden, den hysterin, de köerna (ut inte in) som i lördags! Jag brukar börja med vändan kring tvättmedel, diskmedel, folie osv, men tyckte det var lite konstigt att folket inte rörde på sig.... Det berodde helt enkelt på att jag hade stött på kön ut!! Man fick lixom handla utmed kön eftersom den gick hela vägen utmed godis, mat och ända ner till ljusen.

Jag brukar säga att jag är åtminstone medel-smart, men att inte lämna vagnen och gå därifrån då är ju minst sagt korkat! Nädå, Anna tänkte: "om jag traskar på här en bra stund utan att stressa så har nog den värsta kön avverkats." För säkerhets skull frågade jag en stackars Securitas-vakt hur länge det var öppet, för jag vill ju inte överraskas bort i änden av "Mina damer och herrar. Nu stänger varuhuset om en kvart!". Klockan var två när jag frågade och vakten sa (och han kunde knappt hålla förtvivlan ur rösten): "Åtta..."

All right! Då kör vi... Näe.... man körde lixom inte så långt alls... sakta sakta sakta tog jag mig genom gångarna och varannan gång var det nån som fick be mig om ursäkt för de hade kört ihjäl mina hälsenor och varannan gång fick jag be om ursäkt för jag bumpade till nån stackars förälder med en gapskrikande unge (flåt: barn) på armen.

Jag plockade så klart till mig lite smått och gott: Presentpapper, massor av servetter, mera snören, tvättmedel, sköljmedel, disktabletter, plastfolie, (nu trodde ni jag skulle skriva plastpåsar - men det har jag!), presentpåsar till julgodis till kunderna, två pocketböcker till resan, deodoranter, glöggmuggar i papper, ett resefrågespel om musik, kaffekapslar till Tassimo osv osv osv..... Som ni märker - inget som jag inte hade överlevt utan.....

Det var dags att ställa sig i kö.... Hittade kassa 8 med minst kö - dvs kanske 35 pers före. Ställde mig och insåg att jag glömt det enda som Per bett mig köpa - Skippermix. Godiset fanns typ 10 kassor åt höger och för att komma dit var jag tvungen att korsa minst fem ringlande köer. Snabbare än Lucky Luke hoppade, kröp, trängde, ålade jag mig genom alla köer och vagnar och smått hysteriska människor till godiset och tillbaka. Puh!!!

50 minuter senare var jag ute och på väg till S-ljunga. Och så undrade mamma, pappa och gästerna på kvällen varför jag var tvungen att gå och lägga mig redan vid halv elva??

Idag har jag tagit det betydligt lugnare och gratulerat A1 i efterskott och Lillebror i förskott. Det bjöds på våfflor! Inte för att jag äter kolhydrater men det slank ner 5 st..... (Allvarligt talat har jag ju slarvat sista två veckorna och det märker jag definitivt i ansiktet. Ser ut som en pizza!! Slut med det nu.)

Nu är jag tillbaka i H-stad igen och en ny vecka med nya äventyr väntar..... :)

En mycket shopping-mätt kram!

  • Comments(0)//annapanna.annajarl.se/#post781