Annas pyttipanna

Annas pyttipanna

Tänkte skriva av mig allt...

...om allt från himmel till helvete, böcker, filmer, äventyr, vardag, skönhet, fulhet (!), sytligt (=äckligt) och gott... Min lilla blandning - min pyttipanna!

Känner du en oemotståndlig lust att kommentera med nå´t klokt, roligt, glatt, eller dumt, spydigt, ledsamt så feel free...

Stockholm och Kreta

April 2013Posted by Anna Jarl 2013-04-13 11:31:08

My God vad jag har sovit! De sista två veckorna har inte givit utrymme till så mycket sömn om man säger så..... Så igår kväll släckte jag halv nio och vaknade kl. tio idag. Precis lagom! :)

Det som hela företaget har gått och laddat/bävat/oroat sig för har satt igång. Nu hålls mer eller mindre trevliga samtal landet runt (det är alltså inte bara uppsägningar utan också omplaceringar) och hela processen beräknas vara klar till månadsskiftet.

Förra helgen var vi ju i Stockholm - hela la familia. Jättemysigt och väldigt intensivt. Inte något jag vill göra flera veckor i rad men att vara reseledare för fem vuxna och tre barn någon gång då och då är ju kul! Jag satt i planet bredvid A2 både dit och hem och vi lyssnade väl inte jättenoga på säkerhetsföreskrifterna men tittade lite på bilderna och jag förklarade för honom vad de betydde osv. Väl hemma hade han förklarat för sina kompisar exakt hur man skulle göra när man blåser upp flytväst, tar på sig syremask osv. Tänk vad som fastnar i en sådan liten hjärna! :)

Sedan dess har jag hunnit med ytterligare en tripp till huvudstaden i jobbet tillsammans med Flight. Vi var på en examination av en ledarskapskurs för våra arbetsledare. Kul, nytt och spännande!

Tycker ändå att jag är en bit på väg... Små små babysteps åt rätt håll. Börjar få liiiite koll på folket, tekniken och kontakterna - alltså vem jag ska ringa och prata med om vad. (Och vem jag ska undvika att ringa och prata med också.....) Vem jag kan lita på och vem jag ska undvika att anförtro mig till, vem som uppskattar att jag anstränger mig och vem som tar det för givet osv osv osv.

Sedan finns det ju givetvis en massa traditioner i ett sådant här företag. Vissa av traditionerna/kulturen ska man vårda och förstärka, medan vissa ska jag göra mitt bästa för att, rent ut sagt ge fan i och kasta i närmaste soptunna. Låter kanske lite hårt men om IN ska överleva måste vi framåt, tänka i nya banor (jag skriver inte "utanför boxen" för jag har fått för mycket av det uttrycket....) och våga förändras till det bättre. Och potentialen finns där - rätt under näsan. Det är bara att kanalisera och utnyttja den rätt. Ascoolt!! :)

Med det sagt ska jag ta tag i den här dagen. Det innebär först och främst ut och springa, sedan sola och städa.

På tal om att sola: Nu är resan i augusti bokad och vi har till och med betalt första delbetalningen. För första gången i mitt liv har jag inte mer koll än att jag ska till Kreta och bo på ett hotell som heter Anthimos. Tack som tusan AS för att du tog tag i detta!

stor lördagskram!

  • Comments(0)//annapanna.annajarl.se/#post901